Föräldrar

Utbildningar för föräldrar


Kidpower lär föräldrar och vårdnadshavare både hur de kan skydda sina barn från faror och hur de kan lära barn färdigheter för att kunna ta hand om sin egen känslomässiga och fysiska säkerhet. Utbildning i folksäkerhet ger verktyg som människor i alla åldrar och förmågor kan använda för att förebygga problem och stärka relationer. 

Kidpower för vuxna

På denna underhållande och aktiva utbildning får föräldrar och vårdnadshavare möjligheten att lära sig vårt positiva och effektiva sätt att diskutera och öva personlig säkerhet, självförtroende och kunskaper i gränssättnings med barn.

Deltagare får bland annat lära sig hur man kan använda sin uppmärksamhet, agera med självförtroende, undvika problem, kolla och tänka först, vara ihärdig med att skaffa hjälp, säkerhet med främlingar, vad man gör i nödsituationer, hantera sårande ord, sätta gränser med mera.

Med hjälp av diskussioner och praktiska övningar får deltagare svar på frågorna ”Hur kan vi lära yngre barn att vara säkra utan att skrämma dem?” och ”Hur kan vi förbereda äldre barn att ha en balans mellan ökad självständighet och säkerhet?”

Deltagare lär sig hur de kan bygga in grundläggande färdigheter i ”folksäkerhet” i deras vardagliga föräldraskap och vägledning av barn. Det finns även möjlighet att ställa frågor och diskutera vad de är oroliga för.

På denna kurs endast för vuxna får föräldrar, lärare och andra vårdgivare lära sig Kidpowers metod  för att introducera och öva på färdigheter i folksäkerhet med barn och ungdomar, inklusive:

Vad vuxna behöver veta om personlig säkerhet för barn.

Kidpowers grundläggande princip som innebär att ta beslut som sätter  säkerheten framför att någon känner sig störd, generad eller förolämpad.

Hur du lär ditt barn färdigheter som kan förhindra de flesta former av mobbning, ofredande, misshandel och kidnappning utan att skapa rädsla.

Hur man “coachar” barn så de är framgångsrika när de övar färdigheter i folksäkerhet.

Hur man gör en säkerhetsplan för alla platser där barnet är.

Hur man kan upprätta ett gemensamt språk om säkerhet i familjen.

Hur man står upp för sitt barns känslomässiga och fysiska säkerhet.

Med hjälp av diskussioner och praktiska övningar får deltagarna svar på frågorna, “Hur lär man yngre barn att vara säkra utan att skrämma dem?” och “Hur kan man förbereda äldre barn att hitta en  balans sin mellan ett behov av att ökad självständighet och deras säkerhet? ”

Deltagarna lär sig hur man bygger grundläggande färdigheter i folksäkerhet i sitt dagliga föräldraskap och vägledning av barn så att de kan bidra till att förbättra säkerheten och kvaliteten på sina barns samspel med både främmande personer och människor de känner mycket väl.

Eftersom detta är kurs endast för vuxna har deltagarna även tid och utrymme att ställa frågor och diskutera sina funderingar.

Föräldrar till barn och ungdomar från 0 till 18 års ålder har sagt att de funnit denna kurs användbar. Vissa föräldrar deltar även på kurserna medan de är gravida.

Utbildningen är 3 timmar lång. Antal deltagare enligt överenskommelse.

Ring 0793-51 49 28 eller mejla info@kidpower.se